No vida...

Český fotbal teď mnoho radosti fanouškům asi nepřinesl. Nevalné výkony reprezentace dospěly do bodu, kdy se nekvalifikovala na MS. V domácí lize se také nepředvádějí bůhvíjaké výkony a evropské poháry..., to je místy jedna velká tragédie.
Včerejšek byl ale jiný. Pražská Sparta si poměrně hladce porazila s "černým koněm" své skupiny, rumunskou Kluží (vtipné, dárci krve měli vstupné zdarma :-)) a Slavia vybojovala ceněný bod ve španělské Valencii.
Technicky se naše kluby pochopitelně těm z "vyspělých" fotbalových lig nemohou rovnat. Hlavní otázka je však otázka finanční, už i v zemích jako je Rumunsko a Ukrajina proudí do fotbalu daleko více peněz než u nás. A situace se asi jen tak nezlepší. Je to v podstatě takový začarovaný kruh, kdy diváci nemají velkého zájmu na tom chodit na domácí fotbalovou soutěž, neboť jim přijde nudná a bez hvězd. Nicméně s upadajícím číslem diváckých návštěv klesá i zápasová atmosféra a rovněž i případný zájem sponzorů o financování českého fotbalu.
Takže, pokud máte rádi fotbal, zvedněte někdy svá pozadí a zkuste se na něj i někdy podívat živě. Dost často to stojí za to.
P. S. A jsem pochopitelně hodně rád hlavně za ten zápas s Valencií. Je to takový roztomilý políček do tváře všem těm škarohlídům, kteří by náš fotbal deklasovali na úroveň vesnického posvíceneckého turnaje a těm, kteří tipovali milostivých 3:0.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)