Pííívooo

Říkalo se, že která Vláda podraží pivo padne.
Nestalo se.
Aby taky ano. Pivo nám totiž podražuje již několik pěkných let. Pamatuji se živě na dobu svého středoškolského studia, kdy pivo v restauraci U Štiky v Berouně stávalo krásných 9,50. Podotýkám, že se jednalo o pivo "velké". Ne, nechci tu plakat nad starými časy, jimž jakousi auru výjimečnosti a dobra dává z velké části i nezpochybnitelná skutečnost toho, že se nám ve vzpomínkách trochu přikrášlily a oděly do hávu nostalgie.
Jen jsem chtěl poukázat na to, jak jsou některé otřepané fráze nebetyčnými blbostmi.
A pak, včera jsem byl po nějakém čase opět v Berouně, a dokonce i na pivu. Nebyl jsem však u výše jmenované Štiky, ale v místě, kde se dnes nachází berounský pivovat. Je to trochu zastrčená lokalita blízko poměrně nevábného nádraží, nicméně pokud máte rádi tradiční českou kuchyni v pěkném prostředí a s lokálním pivem "Berounský medved" za 17kč, tak je to místo přesně pro vás. Už dlouho jsem v podstatě ani neviděl pivo, jež by se prodávalo za 17kč.
Třeba se v berounském pivovaru ještě nedozvěděli, že okřídlená fráze o pivu a pádu vlády neplatí.
Ale stejně si to ti naši předci uměli s tím národním nápojem pěkně zvolit. Nebýt piva, tak bychom tu asi jako výsostně český nápoj pili....třeba Mattonku.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)