Rádio v autě inside? Problem outside!!

Opět dovolím laskavého čtenáře - či čtenářku - o prominutí, neboť jsem znovu použil odporné anglicismy. Nemohl jsem si ale svoji oblíbenou frázi odpustit, neboť bych se jinak jistě budil v nocim zbrocen potem (tedy, doufám, že by to byl pot...:-)). Jistě znáte slogan intelu: intel inside. Dvě slovíčka a reklama jako málokterá. Pamatuje si však někdo z vás na úžasné procesory od společnosti Cyrix? Na ně byla taková roztomilá parodie.... Jistě si vzpomenete na tu reklamu od Intelu, skupina vědců tam v laboratorních podmínkách s nejvyspělejší technikou tvoří úžasný procesor. Parodie a la Cyrix..., skupinka domorodců ve svých slaměných chatrčích buší kladivy do čehosi....a tak vzniká procesor.
Teď už se můžete smát.
To bylo jen tak na úvod, ono pochopit nadpis, to je základ úspěchu. Ale pozor, zase jsou lidé, kteří čtou výhradně jen nadpisy (a někdy nechápou ani je...).
K tomu rádiu - abych se vrátil k jádru pudla - dnes jsem strávil něco přes dvě hodiny v autě, které jsme si chtěli zpříjemnit poslechem hudby. Jelikož interiér auta (nějak nevím lepší slovíčko..) pochází z roku - tuším - 1995, tak zde žádný cd přehrávač - natož mp3 přehrávač - nenaleznete a audio kazety jsem zrovna neměl po ruce. Zavděk jsme tedy museli vzít rádiem. Ovšem poslouchat ty hororové tóny, jež se z reproduktorů linuly bylo místy nad naší trpělivost. JAK JE JEN MOŽNÉ, že v zemi, která se honosí sloganem "co Čech, to muzikant" neexistuje jediné rádio, které by bylo sto hrát současnou hudbu? Dostáváme se tak do situace, kdy hudební skupiny, které se na "západě" (není to přesný termín, tak mě prosím nekamenujte...) v podstatě považují již skoro za "mainstream" (zase ten anglicismus...) - např. Primal Scream, Radiohead, či Air - tu mají stále nádech hluboké alternativy (uvedu to více k jasnosti, Radiohead samozřejmě hrají z velké části alternativní hudbu, ale samotná kapela již je natolik známá, že se dostala i do jedné učebnice angličtiny, takže za zcela alternativní bych ji nepokládal).
Jediné rádio, které výše uvedené neduhy nemá - Rádio 1, jsme navíc bohužel během cesty nedokázali naladit.
Ale stala se i humorná příhoda. Neděje se totiž zrovna často to, když musíte dávat zprava přednost letadlu :-).
(Pozn. na vysvětlenou, cesta z Tlustic do Hořovic vede přes letiště).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)