Absurdita

Nikdy by mě nenapadlo, že bych se někdy ocitl ve zcela absurdní situaci .... a hle, je to tu a ani to nebolelo a je to docela i úsměvné . Ale o tom se rozepisovat nebudu.
Teď trochu něco jiného, byť neméně absurdního. Všimli jste si, jak horečka jménem "Klaus bojuje proti Lisabonské smlouvě" vyprchala? Několik týdnů zpět tyto informace plnily stránky médií a dnes? Skoro "ticho po pěšině".
Obsáhlá debata se rozpoutala zejména na téma tzv. "Benešových dekretů", což je s léty stále více a více obsáhlejší debata a diskuze jejíž podoba se však de facto mnoho nezměnila. Nevím konkrétně na čem politici jako pí. Bobošíková, president V. Klaus apod. ohrožení "Benešových dekretů" zakládali a přiznám se bez mučení, že v dané oblasti jsem laik, nicméně i tak mi to není zcela jasné, neboť mi je známé, že LZP Lisabonské smlouvy rozhodně neměla působit retroaktivně. Navíc Evropský soudní dvůr již před časem proklamoval, že majetkové restituce jsou v plné pravomoci národních orgánů a nelze se v tomto případě obracet na jiné instituce.
Není rovněž trochu absurdní, že právě toto téma před čase zcela pohltilo českou společnost, aby se zase na chvíli odklidlo do ústraní až znovu nastane doba, kdy jej bude znovu možno vhodně použít.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)