Černé mléko - Vasil Sigarev (Divadlo v Celetné)

Současná ruská dramatická tvorba je pro mě velkou neznámou. Jít na hru Černé mléko do divadla v Celetné tedy bylo takovou určitou splátkou dluhu divadelním hrám té velké země na východě...
Hrá je to velmi zajímavá, byť první dojem v okamžiku, kdy jsme se Slečnou I. spatřili zvláštně nadesignované hlediště byl poněkud zarážející. Sedělo se na jevišti. Aspoň měl ale člověk lepší kontakt s hrou samotnou. Ta se odehrává v současném Rusku, kde se mladý pán Levčik a jeho těhotná dáma Šůra snaží prodávat jejich skvělý toastovač po různých ruských zapadlých dědinkách. Osud tomu chce, že se ocitnou na jednom zapadlém nádražíčku.
Herců se v této hře zrovna mnoho neobjevuje, nepočítám-li skutečně epizodní postavičky, tak vše podstatné odehrají právě Levčik (Marek Němec) a Šůra (Lucie Žáčková), jejíž herecký výkon se mi moc líbil. Hru bychom mohli hodnotit jako komedii, byť černou. Její smysl ale podle mého názoru není v komičnosti, anobrž (krásné slovo, co?) že je nemožné žít poctivý a slušný život vprostřed všeho toho sajrajtu kolem nás.
Cena představení cca 250 kč.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID