Hudební desky roku 2009

Konec roku svádí s náruživostí ukrajinské prostitutky k rozličnému bilancování. Jako minulý rok, tak ani teď se nevyhnu určitému subjektivnímu výběru 3 nejlepších hudebních desek vydaných roku 2009.
Připomínám jen, že se jedná o značně individuální vhled, který se nikterak nesnaží reflektovat objektivní hudební dění loňského roku.
Ono vybrat 3 desky je velice těžké, zvláště v posledním desetiletí, kdy se hudebních počinů tvoří požehnaně a s možnostmi internetu....není nic nemožné. Berte to tedy vše trochu s rezervou.

1. Kasabian - The West Rider Pauper Lunatic
Vynikající deska od "nových Primal Scream", která obsahuje melodie dostatečně skočné stejnou měrou jako skladby místy až "beatlesovské". Navíc je tu vhodně zastoupena kombinace rockové, kytarové muziky s elektronickou. Výsledná syntéza je navýsost dobrým soustem pro posluchačovy uši.
Skladba k zapamatování: Where did all the love go?

2. Charlotte Gainsbourgh - IRM

Od třetího alba této francouzské divy se dalo hodně očekávat. Očekávání se naštěstí naplnila. Její pop, indie folk s prvky rocku - či jak to celé nazvat má v sobě svébytnou francouzskou duši (i když je většinou zpíván v angličtině).
Skladba k zapamatování: Voyage (na youtube bohužel není, tak si poslechntěte "time of the assassins")



3. Sonic Youth - The Eternal

Poslední deska americké "noisy" skupiny sice už není tak "noisy" a progresivní jako na konci osmdesátých let, nicméně posun směrem k větší melodičnosti a krok vstřícnosti k posluchačům, kteří zrovna "noisy" styl nemusí překousnout - ono dostat se přes ty zvukové vibrace k nějakému poslechu chce už nějaký trénink - je velmi dobrý.
Skladba k zapamatování: Antenna

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)