Youtube

Nechce se tomu snad ani věřit. Dnešním dnem je tomu právě 5 let, co odstartoval internetový kanál youtube. Člověk má skoro až dojem, že zde tato stránka je snad od počátku světa.
Ve světě internetu nemá skoro nic dlouhé tradice. Projekty vznikají a často také mizí s podobnou frekvencí jako houby po dešti. Mnoho "odborníků" přisuzuje Facebooku krátkou životnost. O tom, zda někdo přisuzoval krátkou životnost i youtube nic nevím. Domnívám se však, že nikoliv. Před pěti lety se podobné otázky zase tolik neřešily.
Pamatujete si trochu na své první zkušenosti s youtube? Ke své smůle musím přiznat, že já nikoliv.
Nu což, stane se. Svět se nezbortí. Vždyť jde jen o zábavu.
Youtube bývá často také terčem rozličné kritiky. Není se čemu divit, mnoho videí má v sobě zakomponován pirátský obsah, či může být v rozporu se zákony. Příkladem toho budiž třeba Turecko a zesměšňování jednoho ze zakladatelů této země. Domnívám se, že i v Číně bude server youtube čelit různým "blokacím", neboť odkazů na téma "Tibet" a spol. tam naleznete habaděj.
Dobře jim tak, ať se cenzoři snaží.
Horší snad ale je, když se někdo prostřednictvím videa na youtube mstí jiné osobě. Zveřejní např. její nahrávku z pobytu na toaletě, provede neodpustitelnou manipulaci se zvukem, obrazem, apod.
Viz.. http://www.novinky.cz/domaci/192126-deti-se-msti-ucitelum-na-internetu-je-vulgarne-hodnoti.html
Nejvíc mě ale stejně fascinuje stupidita těch ubožáků, kteří kupříkladu někoho brutálně zmlátí, daný exces si natočí na kameru, a pak se tím chlubí na serverech typu youtube. Je vidět, že se za své svinstvo vůbec nestydí.
Dobře jim tak.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)