Crookram - Through Windows (2010)

Crookram (vlastním jménem Chris Angelovski), má aktivně s hudbou co do činění již dlouhou dobu od roku 1992. Jeho muzika by se dala označit nálepkou downtempo s hip-hopově beatovým vlivem, který nezapře své vzory jako jsou např. DJ Shadow, DJ Food, či Herbalife. Své desky vydává na netovém labelu Budabeats. Posledním počinem je právě deska Through Windows, kterou Chris vydal dva roky po své poslední vydavatelské aktivitě na labelu Budabeats (což je krásný název tohoto maďarského labelu).
Deska Through Windows mě mile překvapila. Vůbec se nejedná o nudnou, pseudo-intelektuální záležitost. Začátek s názvem "Back to school" je dost živý, ale po několika úvodních skladbách se deska sklidní do příjemně relaxační polohy. Moji asi nejoblíbenější skladbou je "Badalamenti", se zcela jasným odkazem na mistra filmové hudby a dvorního autora snímků Davida Lynche.
I Crookram má k filmové hudbě hodně blízko, sám rád některé její pasáže sampluje do svých skladeb a nejinak je tomu pochopitelně i na desce Through Windows.
Krásná záležitost, kterou zejména ocení fandové hudebních vod downtempa a chill-outu. Potěšující je bezesporu i fakt, že desku Through Windows lze zcela legálně a zdarma stáhnout z internetových stránek vydavatelství Budabeats - zde.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)