Bruno (2009)

bruno - film
Bruno je dalším alter egem britského komika S. B. Cohena (např. Ali G, Borat) a stejně jako jeho předchozí filmy je i tento dost kontroverzní.
Slušelo by se říci - silná káva.
Mnoho lidí možná ani film nedokouká do konce, některým z něj může být špatně, jiní lidé se zase smíchy válí po kinosále. A někdy se stane, že Bruno ve Vás vyvolá všechny ty pocity najednou.
Ukázkový příklad ambivalentních emocí :-).
Bruno je homosexuál - a dává to na sobě náležitě znát. Poté, co je vyhozen z jedné rakouské televize, cestuje do USA, kde se chce - po vzoru ostatních rakouských hvězd (např. Schwarzenegera a Hitlera) - proslavit. Jistě, Hitler do USA necestoval, ale to nevadí.
Bruno je nevysloveným archetypem homosexuála se vším provokativním, co k tomu patří. Stejně jako v případě Borata uvádí "běžné" lidi do kontaktu se svojí "nenormalitou" a tím se snaží demaskovat jejich vlastní pokrytectví, předsudky a jiné nechutnosti, které ve výsledku jsou daleko horší než Brunovo máchání penisem před televizní kamerou (ano, takový záběr tam skutečně je!).
Bruna nelze odsoudit ani zatratit, neboť se podle mého názoru nejedná jen o povrchní čuňárnu, ale o docela dobrý výsměch současné společnosti. Závěrečná scéna v bojovém ringu je toho dost dobrým příkladem.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)