Avi Buffalo - Avi Buffalo (2010)

Avi Buffalo je americká hudební skupina provozující žánr, který bychom mohli nazvat jako alternativní pop-rock. Zárukou kvality je skutečnost, že jejich desku vydává renomovaný label Sub Pop (který se ale proslavil trochu jiným hudebním žánrem, vydával např. desky Nirvany)
avi
Avi Buffalo v podstatě produkují poměrně jednoduché melodie, kde hraje prim "pomalejší" kytara a příjemný hlas. Z hudby na desce přímo srší příjemná atmosféra, sluníčko (vím, zní to asi divně :)) a upřímná radost z hudby (a třeba taková skladba "Jessica" zní velmi vyzrále, až by se snad ani nechtělo věřit tomu, že se de facto jedná o hudební debut). Co víc si přát?
Občas Vás sice mohou překvapit leckdy trochu podivné texty a názvy písniček, např. "Summer cum", ale to je vzhledem k velmi nízkému věku všech muzikantů pochopitelné (jedná se v podstatě o kamarády ze střední). Pokud by někomu přišel dosti podivný i samotný název skupiny, pak je nutno jej odkázat na křestní jméno "frontmana" skupiny Avigdora, jehož zkrácením vzniklo první slovo.
Vydavatelství Sub Pop prokázalo velkou odvahu, že vsadilo v podstatě na absolutně neznámou partičku mladých muzikantů a zároveň prokázalo podle mě i velký přehled, neboť se osobně domnívám, že hudba Avi Buffalo je velmi kvalitní a navíc i přístupná široké posluchačské obci (bez nějaké snahy o přehnanou líbivost). Český fanoušek si desku může pořídit zde za velmi vysokou cenu 498 korun, či se poohlédnout třeba někde na internetu, kde se jistě povaluje mnoho odkazů na přímé stahování.
Deska má cca 45 velmi příjemných minut, o kterých si dovoluji prohlásit, že rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co se letos na hudebním poli urodilo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)