Věci neveřejné

Svět je plný paradoxů. Operační systém windows (jedno jaká verze) je stále terčem různých vtipů a posměšků, nicméně stále si velmi bezpečně drží post jedničky na tomto trhu. Zpěváci v ČR dostávají ocenění bez toho, aby v poslední dekádě vydali nějaké skutečné album a Slovensko hraje osmifinále MS ve fotbale, zatímco naši borci se opalují někde na dovolené.
Politická strana Věci Veřejné (VV) se před volbami holedbala tvrzením, že se jedná snad o první stranu, jež skutečně prosazuje principy "přímé demokracie". Těžko říci, zda si každý z jejich voličů skutečně uvědomil co to ta "přímá demokracie" vlastně je.
Jak mám však chápat postoj strany během vyjednávání (ano, vím, vyjednávat s politickými dinosaury je těžké :)), kdy se pravděpodobně do koaliční dohody nedostane zákon o  (obecném) referendu? Samozřejmě chápu, že politika je umění kompromisu a že během jednání o tvorbě vlády, jež se bude sestávat patrně z členů 3 politických stran, je nutno učinit nějaké ústupky. Tyto ústupky by však podle mého názoru neměly být z oblasti stěžejních programových bodů (doufám, že snad všichni nezapomněli na předvolební plakáty VV s hesly, "klikni a rozhodni" a "strana přímé demokracie")!
Je to zamotané stejně jako můj oblíbený paradox lháře.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)