"Vokurka"

Letní období má své krásné kouzlo skryté i v tom, že mnoho lidí - včetně politiků, pokud zrovna nevyjednávají o sestavení Vlády - ano, i to jsou lidé - si bere dovolenou a odjíždí zanechat starosti všedních dní na pracovních stolech po dobu co možná nejdelší. Vzpomeňte si třeba na slavnou sérii knih o Jindrovi Hrnčířovi (Harry Potter), které se vždy odehrávají jen během šk. roku a v létě nic.... Tato skutečnost mě vždy silně znepokojovala. To si všichni ti záporňáci v čele s tím nejzápornějším záporňákem (teď si nemohu vzpomenout na jméno) berou prázdniny a odjíždějí se rekreovat na Balaton? :-)
Následkem okurkové sezóny se pochopitelně snižuje frekvence skutečně důležitých zpráv (i když o skutečné důležitosti bychom mohli diskutovat i mimo léto) a média si netrpělivě masírují mozky ve snaze zaplnit se něčím aspoň trochu smysluplným.
Někdy to nevyjde.
A někdy je díky tomu i docela legrace.
Nedávno lidovky psali o prohlášení sudetských Němců (z organizace slö), kteří politovali nebohou Českou republiku, neboť zjistili, že německý úspěšný fotbalista Lahm by mohl reprezentovat náš stát, kdyby...po druhé světové válce nedošlo k odsunu sudetských Němců. Dědeček pana Lahma byl totiž rodák odkudsi od Tachova.
Jako zajímavost je tato zpráva jistě pozoruhodná, ale tím to podle mě také končí. Tvořit nějaké rozsáhlé konstrukty o tom, kterak v případě odlišného rozhodnutí československé vlády nyní obránce Lahm šéfuje české fotbalové defenzivě, se mi jeví šílené. Osobně nevěřím tomu, že lidé jsou nějaké uzavřené schránky, jež proplouvají dějinami, ale že to jsou v podstatě "otevření tvorové", na něž v různé míře působí vlivy okolního prostředí.
Takže Lahm - v případě setrvání v Československu - klidně mohl v současnosti třeba být naším reprezentantem na mistrovství světa v pojídání švestkových knedlíků :-).
Ale jinak je ta letní sezóna stejně hezká. Pro svůj bicykl jsem si včera zakoupil roztomilý "cycle-computer" - jak se tvůrcí krásně chlubí na krabičce. Samozřejmě, je to obyčejný "tacháč" za 199 ká čé, ale radost jsem z něj měl velkou. Tedy, přesněji, až do té doby, než mi kolo po cca 500 metrech vypovědělo službu a přehazovačka odešla na "onen svět".
Requiescat in pace.
P. S. A nejzápornější záporňák v Potterovi se jmenoval Voldemort. Za to kolo určitě může on.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)