Uffie - Sex Dreams and Denim Jeans (2010)

Uffie, vlastním jménem Anna-Catherine Hartley je dokonalý světoběžník. Podobná různost se odráží i na jejím debutovém albu, které mě - přes počáteční nedůvěru - docela příjemně překvapilo.
ufie
Tak především, tahle holčina toho do svých 22 let stihla skutečně hodně. Narodila se na Floridě, ze které se však záhy přestěhovala do Hong Kongu a následně do Paříže. Tam se potkala s lidmi jako je DJ Feadz a další francouzští vinyloví mistři. Ve své hudbě mísí prkvy značně nesourodé. Krom electro-popu tu je i rap a některé skladby mají i velmi slušný taneční základ. Kupříkladu skladba "Sex Dreams and Denim Jeans" - shodná s názvem celé desky - mi zase přišla jakoby vypadla z oka nějaké současné indie kytarovky s nádechem The Velvet Underground.
Album vznikalo velmi dlouho - považte, první singel "Pop the glock" se objevil už v roce 2006 a obsahuje souhrn rozličných hudebních vlivů, které na Uffie působily (např. skladba Hong Kong Garden, apod.) Právě zmiňovaná skladba Hong Kong Garden - mimochodem, je to předělávka od Siouxies and the Banshes - mi přijde docela zajímavá.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)