Rozchod (Partir, 2009)

Partir je francouzský snímek s poměrně dobře známou Kristin Scott Thomas (Anglický pacient), která zde hraje dobře situovanou (lidově řečeno, "vydržovanou") paničku středního věku, jež by mohla být zároveň i docela dobrým vzorem za člena ideální rodiny. Má bohatého a úspěšného manžela, pěkné, nadějné dospívající děti a dostatek zájmů. Do jejího života však vstoupí Ivan. Muž, který je do jisté míry opakem manžela.
Film hezky ukazuje sílu lásky, která je však konfrontována s realitou všedního života a jeho nástrah. Příběh by se tak dal s trochou fantazie přirovnat ke slavné Anně Kareninové, neboť zpracovává podobné téma.
Film se mi líbil a přesvědčil mě krom toho, že Kristin S. Thomas je na svůj věk stále velmi půvabná i o tom, že překvapivé konce jsou někdy….skutečně překvapivé. Někdo by možná mohl za negativum považovat absenci výrazného hudebního doprovodu, ale podle mého názoru se k tomuto žánru, komorně laděnému dramatu, to ticho a jemně doplňující hudba docela hodí.
Určitě doporučuji ke shlédnutí. Ještě nedávno to dávali v kinech, ale nejsem si zcela jist, zda je tento film ještě někde na "playlistu". Každopádně všichni jistě znáte takřka magickou sílu rozličných internetových stránek (kupříkladu uloz.to)….
partir

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID