Duch

Ne, teď nemám na mysli ten docela dobrý film s dnes již bohužel zesnulým Patrickem Swayzem. I dnes se najde mnoho lidí, kteří na duchy věří a snaží se jejich existenci nějakým způsobem zachytit a zdokumentovat. Škála těch jedinců je poměrně různá, sahá od nadšenců, kterým to vydrží jen několik týdnů, až po lidi, kteří se tomuto hobby věnují takřka po celý život s vážností starých filatelistů.
Samozřejmě, v dnešní době, kdy vám na pořízení snímku takřka čehokoliv stačí dvakrát zmáčknout tlačítka na mobilu, se podobné evidence docela množí. Většina z nich je brzy odhalena jako padělky, nicméně je tu několik záběrů, které vypadají autenticky.
Ty nejznámější můžete nalézt na této stránce. Nachází se tam i slavný snímek chlapce z Amittyvillu. Já osobně se domnívám, že všechny tyto snímky jsou umně utvořené padělky, či nešťastné souhry okolností, nicméně i tak se podle mého názoru jedná o docela zajímavý materiál, který nám přes všechno to racionální ujišťování stejně v leckterý moment může tak trochu nahnat strach.
Schválně se zkuste teď ohlédnout přes rameno nebo někdy v noci udělat několik zajímavých fotografií. Jakkoliv si člověk říká, že něco takového není možné, jistý červíček pochybností dušičku občas nahlodává....

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)