PJ Harvey - Let England Shake (2011)

Polly Jean Harvey patří mezi špičky alternativní kytarové scény. Její hudba bývá někdy - pro někoho překvapivě - přirovnávána k islandské divě Bjork, pro mě však vždy byla důležitou ikonou, kterou jsem si ztotožňoval s nálepkou "alternative rock".
Po posledním albu "White Chalk" se mohlo zdát, že PJ se obrátí trochu zády ke kytarám a dá přednost jiným nástrojům, nicméně nestalo se a deska "Let England Shake" je jakýmsi návratem ke "staré, dobré" PJ Harvey. Nebudu asi jediný, kdo si dovolí tvrdit, že právě tato deska se může směle rovnat i s - podle mého názoru - nejlepším dosavadním albem "Is This Desire?" a pokud se někdy za - dejme tomu - deset, dvacet let pokusí někdo sestavit žebříček nejlepších kytarových desek současné dekády a v něm bude figurovat i "Let England Shake", tak se nebudu vůbec divit.
Zajímavé jsou zde ale i texty, které silně reflektují současné světové problémy (zejména válečné konflikty).
Deska není bez chyb, pokud si dá člověk práci, tak možná najde tak zhruba 2 slabší skladby. Mě osobně trochu iritovala i trubka v písničce "The Glourious Land", ale to jsou jen takové mušky...
Goddamn Europeans! Take me back to beautiful England !

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID