Moby - Destroyed (2011)



Netrvalo to zase tak dlouho a všeuměl Moby se představil s další deskou.
Jaká je?
Nejlépe by snad bylo, kdybych napsal, že jiná. Byla by to však pravda jen z části. Takže vzhůru do toho, rozpleťme toto krásné klubko.
Tak především, dá se poznat, že se jedná o tohoto svérázného newyorčana, kterému se dostalo stejné přezdívky jako neméně slavnému Davidu Bowiemu. Typické ambientní plochy a klidné piánko jsou až příliš signifikantní, aby si je Moby odpustil, nicméně nepoužívá je v míře větší než vhodné, takže k nějakému silnému vykrádání sebe sama se nedostane. Po dost smutné desce Wait for me (více ZDE), která získala dost protikladná hodnocení, je tato s názvem "Destroyed" nejenom smutná, ale dojde i na optimističtější momenty, ale skutečná síla Mobyho tkví stále v těch tklivějších skladbách (např. "Rockets").
Paradoxně se mi však na celém albu (které má příjemných 71 minut) líbila nejvíce skladba "Victoria Lucas", která zrovna smutně nezní a spíše než k melancholickému pobroukávání svádí k pěkně divokému tanci :-). Úžasným - místy až symfonicky pojatým - momentem desky je i "The Violent Bear It Away" (viz ukázka níže)..
Moby opět nezklamal.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)