Nezvedejte toto číslo! Proč?

Jak už jsem jistě psal i dříve, do mailové schránky někdy chodí dost podivné věci. V tom všem nepořádku aby člověk kloudnou informaci pohledal. Možná také patříte mezi ty "šťastlivé", kteří jsou pravidelně oblažování ze širokého okruhu svých známých maily s emotivními texty o únosu děti z obchodních domů a o zaručeně pravých telefonátech po jejichž přijmutí Vám začnou na tel. účtě naskakovat abnormální sumy.
Mnoho lidí - a jsou mezi nimi překvapivě i lidé jinak velmi inteligentní - těmto historkám věří a daný odkaz přeposílají opět co nejširšímu okruhu svým známým. Asi nemusím dále pokračovat, hoax už dávno nepatří mezi slova, pro jejichž význam bychom se museli dívat do naučných slovníků. Snad jen mohu ještě v závěru připomenout, že u nás se za příchozí hovory samozřejmě NEPLATÍ (výjimkou mohou být hovory na účet volaného, ale o tom je dotyčný - pokud vím - včas informován).
Hoax je na tom podobně jako spam, někdy si jej číst může být zábavné, ale ve valné většině případů je to jen otrava a ztráta času, v horším případě to někomu může způsobit i újmu.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID