Kalouskova facka

Facka je v naší zemi pomalu prostředkem legitimního politického boje, stačí si vzpomenout na Macka s Rathem a teď nověji i na "nejlepšího ministra financí" pana Kalouska. Proč by ne. Krásné facky jsou vidět na Ladových obrázcích, kde se to v hospůdkách mele jedna radost a dost pádný důkaz provázanosti Čech (a přidružených zemí) s fackou podal i pan Hrušinský ve filmu Adéla ještě nevečeřela, kdy takto počastoval slavného zahraničního detektiva.
Česká facka je prostě pojem.
Chápu pana Kalouska, že se mu nelíbí, když jej nějaký mladík nazývá zlodějem a věští, že jednou bude viset. Jistě se nejednalo o člověka "dušínovské" povahy, nicméně mi to nedá, abych se nezamyslel nad tím, zda minimálně v prvním případě není na věci trochu pravdy. Kalouskovy kšefty s bytem na Veleslavíně, či případ s padáky pro naši armádu jsou bezesporu akcemi, díky nimž se mnozí na tohoto muže hněvají. Oslovení, kterým jej mladík častoval, "Kalousku, ty kurvo zlodějská", pak můžeme posuzovat jako urážku nebo jako konstatování faktu. Jistě, vše se dá řešit smírněji, slušněji, nicméně v tomto ohledu bych apeloval zejména na Kalouskův čin, kde se domnívám, že tento pán by si měl uvědomit, že se jedná o osobu veřejnou na vysoce odpovědném místě a měl by tak své emoce držet na uzdě. Koneckonců by snad na podobné výlevy od "plebsu" mohl být trochu zvyklý. Chtěl jsem ještě napsat něco ohledně toho, že pan Kalousek - jako veřejně známá osobnost - by snad také mohl vážit lépe své jednání, neboť by mohl být pro někoho vzorem k nápodobě, ale pak mi celá ta myšlenka Kalouska - inspirátora přišla poněkud bláhová.
Bylo by hezké, kdyby podobní lidé na sobě nosili cedulku s varováním před nápodobou, vizuálně by se mohla podobat té, která se vyskytuje na cigaretových krabičkách. Otázkou je, jaké ministerstvo by si to vzalo na triko.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)