A je to!?

A je to u konce. Mediálně silně sledovaný proces se členy politické strany VV skončil poměrně překvapivě. Škárka i Bárta dostali své tresty a navzdory tomu, že se odvolali, tak určitého puncu nespolehlivosti a korupčního "potenciálu" se asi jen těžko zbaví. Četl jsem v dnešních LN rozhovor se soudcem onoho případu a musím se přiznat, že na mě zapůsobil dost pozitivně, nicméně jsem v tomto oboru laik, takže to berte s rezervou.
Dost často se teď objevují názory, že to stejně každý věděl a že skoro všichni politici jsou minimálně stejně tak zkorumpovaní a dělají podobné nečestné a "nedušínovské" aktivity, hodně lidí se podivuje nad tím, jak je to jen možné.... V anketách na internetu se většina uživatelů této sítě sítí vyslovuje pro to, aby dotyční z politiky definitivně odešli (například na ceskenoviny.cz je to v tuto chvíli 82%), osobně se domnívám, že ani jeden z pánů se nebude obtěžovat, aby ze svých činů vyvodil nějaké rozhodnutí a mandát složil, je to už taková "česká tradice", držet se funkce co to jen jde.
A nikomu už to ani nepřijde divné (jen v hospodě občas u piva pod vousy od pivní pěny někdo něco zabreptá).
Možná budu vypadat jako velký naivka, ale domnívám se, že bez rozsáhlejších a dlouhotrvajících společenských změn se tu nic k lepšímu nezmění, ať už budou u moci modří, oranžoví,....nebo klidně i ti komunisté, vyjde to nastejno.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID