Yonderboi v Akropoli

Jo, Yonderboi. Ten klučina mi nadělal nejednu vrásku. Poprvé jsem o něm slyšel cca před deseti lety, kdy na jeho hudební kouzla pěl chválu tehdy velmi populární časopis TripMag (schválně, kdo si na něj ještě pamatuje?). Jeho styl byl velmi zajímavý, první deska sice nebyla v ničem originální, ale byla dost poplatná oné chill-outově downtempové náladě, která se u leckterých elektronických umělců rozhostila na přelomu milénia. Stačí si třeba jen vzpomenout na slávu vydavatelství Pork Recordings. Yonderboie jsem tehdy bral jako jednoho z mnoha. To, že je výjimečný, však dokázal až s následujícími deskami, kde se pouští na vodu mnoha stylů.
Včerejší koncert začal tento chlapík pocházející z jakési malé vesničky v Maďarsku velmi skromně. Jednoduše přišel na scénu, usmál se a....začal svůj djský set (či jak to jinak nazvat). Hudbu u některých skladeb doprovázela příslušná projekce na plátně za Lászlem (Yonderboiovo skutečné jméno), která sice nebyla bůhvíjak nápaditá, ale svůj účel splnila dobře.
Yonderboi odehrál poctivě celé vystoupení, vypil 2 plechovky piva Staropramen (počítal jsem mu je) a odešel, a to dokonce bez rozloučení v podobě nějakého přídavku pro diváky. Škoda. Nepříjemná tečka za jinak hezkým večerem, na kterém se podílela i předkapela Narcotic Fields.
Nejsilnější moment? Asi "Sustainable Development" z loňské desky.
Dovolím si na závěr malou obrazovou a zvukovou ukázku z mého telefonu (čímž pochopitelně omlouvám kvalitu).
P. S. Něco o jeho deskách zde a také zde.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID