3 (Drei, 2010)

Tom Tykwer je bezesporu zajímavý zjev německé kinematografie. Upoutal na sebe filmem "Lola běží o život", zaujal "Princeznou a bojovníkem" a definitivně se zapsal do povědomí široké veřejnosti snímkem "Parfém, příběh vraha".
"Drei" je jeho posledním počinem.
Dobrým?
Snad.
Tak jednoduché to totiž není.
Tykwer přivádí na scénu bezdětný pár (věk cca 40 let) Hannu a Simona. Jsou už takříkajíc "přechození", ke svatbě se moc nehrnou, jeden z nich je evidentně neplodný (a ani je moc netrápí kdo), ale jinak slušná rutina. Ta se změní až v okamžiku, kdy do jejich životů vstoupí Adam (skvělý David Striesow)...
Už z prvních záběrů lze poznat Tykwerův "rukopis", tedy rozdělená obrazovka a rytmická elektronická hudba, na které se režisér rovněž i částečně autorsky podílel. Přes slabší úvod má film docela zajímavý spád a nouze zde není ani o komické situace. Také je tu hodně sexu, takže pokud se na něj někdo dívá nerad, tak "Drei" asi nebude filmem zrovna pro něj, mimochodem, zkuste se zamyslet nad tím, proč se zrovna jmenuje "3" :-).
"Drei" je určitě pozitivním zážitkem, jen bych podotkl, že tomuto filmu by možná neuškodily silnější střihačské nůžky....
P. S. A Sophie Rois ......, toto je možná její nejlepší film, hraje tu celkem slušně, nicméně na její nahé tělo není zrovna nejlepší pohled (subjektivní postoj).
P. P. S. A něco mi tam chybělo, něco, co by tu všeobjímající mnohovrstevnost dalo trochu do pevnější vazby, ale to je asi vskutku věc názoru.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID