The Vaccines - Come of age (2012)

The Vaccines, britská skupina, která nedávno úspěšně debutovala se letos vrátila na scénu se svým v pořadí už druhým albem. The Vaccines, hrající indie, garážový rock se tu opět představují ve své klasické podobě, jež integruje mnoho kytarových stylů napříč časem, je tam trochu The Strokes, trocha The Stone Roses, apod. U mnoha skladeb si možná řeknete, že něco podobného jste přece už někde.....
To nic ale nemění na tom, že Come of Age je dobrou deskou, jež se velmi dobře poslouchá. Vaccines nechtějí dělat nemožné, tedy posouvat tento žánr někam dál mílovými kroky, "jen" vhodně dávají dohromady různé prvky a dělají z nich pěkné, jednoduché (a to nemyslím nijak pejorativně!) a zajímavé písničky. Některé skladby navíc mají i pozoruhodný, byť nikterak zbytečně komplikovaný, text (např. I Wish I Was A Girl).
The Vaccines od svého debutu trochu vyspěli, těžko říci, zda je to jen jejich záležitost, či je to díky přítomnosti Ethana Jonese (Kings of Leon), nicméně Come of Age zní trochu vyzráleji než jsem čekal.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)