Krátké nohavice

Několik lidí dnes chodilo po České republice (a asi nejenom tam) s krátkými nohavicemi. Toto gesto odkazovalo na roční výročí smrti exprezidenta Václava Havla, konkrétně pak na jeho trochu extravagantní úpravu oděvu před televizními záběry. Krom toho, že by se mohlo jednat o jedno menší módní neštěstí a provinění se proti bontonu, se pochopitelně objevily i teorie o tom, že krátké nohavice byly jasné zednářské znamení světu ohledně dalšího směřování Československa.
Vida, kus oblečení a jakou to nadělá paseku...
Buď jak buď, na výsledku dnešní akce "krátkonohavičářů" to asi mnoho nezmění.
Zajímavostí ale určitě pro mnohé bude, že nejenom V. Havel nosí krátké nohavice, ale "jede v tom s ním" i taková persona, jakou je Ježíš Kristus!!
Nevěříte?
Tak to pak asi neznáte slovenskou skupinu Hex, jejichž hudební prvotina z roku 1992 nese roztomilý název "Ježíš Kristus nosí krátké nohavice." Tehdy to byla jedna z mála československých kapel, která nějakým způsobem reagovala na vlnu britských indie kytarovek, shoegaze, apod. (z dalších by se slušelo připomenout třeba Sebastians, The Ecstasy of St. Theresa, či třeba i takové Toyen).
Kde je těm kapelám dnes konec...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)