Mocná Afrodité

(zdroj fotky: novinky.cz)
Woody Allen je samozřejmě velký borec, kterému většina současných tvůrců nesahá ani pod vytažené nohavice. Nápady z Woodyho tryskají s pravidelností ne nepodobné ejakulaci sovětského stachanovce.
Prostě a jednoduše, Woodyho Allena mám rád.
V divadle jsem až dosud ale na žádné jeho hře nebyl. Když se naskytla možnost shlédnout "mocnou Afrodité" na Vinohradech, tak bych byl jistě hlupákem, kdybych takovou možnost odmítl.
Allenův snímek pochází z roku 1995 a obsahuje vše to, co my fandové máme na mistrovi rádi. Divadelní hra ale pochopitelně není film. Ta totální Allenovská poetika mi tam během hry moc na mysl nepřišla, ale možná to bylo proto, že po jevišti nepobíhal židovský obrýlený neurotik z "big apple".
Herci nejsou špatní, i když postava jedné věčně se chechtající ženy ve mně probouzela touhu udělat ji cosi nepěkného. Vydra, jakkoliv jej nemám moc rád, celkem ušel. Stryková zahrála dokonalou ambiciozní potvoru. Velmi dobrý byl Lukáš Příkazký v roli syna Maxe a zejména Bára Poláková jako Linda.
Příběh samotný je taková klasická věc od Allena, komplikované vztahy, časté změny děje, který se odehrává na pomezí "vážna" a "komična" a osudová setkání.
Celkový dojem - dobrý.
Ale Woody Allen na filmovém plátně je ještě o stupínek lepší.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)