Sinister (2012)

V posledních letech vzniká hororových filmů poměrně značné množství, ne každý ale skutečně stojí za shlédnutí. Sinister podle všeho mezi tyto snímky nepatří.
Ellison, autor dost krvavých a netradičních románů založených na skutečných událostech, a jeho rodina se nastěhují do nového domu. Nejedná se ale o klasické stěhování, Ellison se vždy stěhuje do domu kde se stala nějaká brutální vražda, jež slouží jako předloha pro jeho knihy, své rodině to pochopitelně nesdělí... V tomto domě se konkrétně všichni členové rodiny rodiny, až na nejmladší dceru, která beze stopy zmizela, oběsili. Spisovatel Ellison krátce po nastěhování nachází na půdě krabici, kde je super 8mm promítačka s několika filmy. Mezi nimi se nachází i záznam onoho oběšení a jiné libůstky... Pekelná jízda může začít.
Předně bych měl zmínit, že Sinister má úžasnou audiovizuální složku, zvukové ruchy (záměrně nepíši hudba) jsou skvělé a tvoří minimálně polovinu výsledné atmosféry. Herecké výkony jsou rovněž velmi uvěřitelné, nicméně to, co film sráží v mých očích pouze do oblasti nadprůměru, je scénář. Samotný příběh filmu totiž nepřináší takřka nic nového a je na něm silně znát vědomá inspirace snímky typu Ringu (Kruh), či Ju-on. Přesto se domnívám, že pro lidi, kteří by se označili jako "hororově pozitivní" - a jsou si vědomi toho, že ne každý horor musí dosahovat kvalit Osvícených - může být Sinister nadmíru exkluzivní zážitek.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)