Zbytečnosti

Je toho nějak moc. Dříve jsem mohl opustit byt bez toho, aniž bych si neustále kontroloval přítomnost všech těch věcí, které dnes již prakticky nezbytně potřebuji k životu.
Jen tak namátkou, včera jsem tak tak na poslední chvíli dobíhal autobus MHD, rychle jsem si překontroloval kapsy, zda v nich je mobil, sluchátka, kapesní nožík, peněženka a v ní slavná "oupn kárd", kreditka, nějaká drobná peněžní likvidita, kartička do posilovny, amazon kindle, papír a tužka na poznámky (které by mě možná při čtení napadly) a pochopitelně i klíče. To vše znovu překontrolovat při nastupování do autobusu, znovu překontrolovat při přestupu,...
Podívejte, nejsem zrovna obsedantní neurotik, nicméně s rostoucím množstvím věcí, které s sebou velmi často "tahám", rostou i mé obavy o ně. Ne nadarmo se s trochou nadsázky říká, že nejšťastnější je ten, kdo nic nemá.
Pravdou je, že obvykle potřebuji jen zlomek z výše uvedeného seznamu. Problém však spočívá v tom, že jen málokdy tuším o jaký zlomek se přesně jedná.
Nejhorší to je ale bezesporu v létě, kdy se počet disponibilních kapes na mém oblečení rapidně sníží...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID