Depeche Mode - Delta Machine (2013)

Depeche Mode rámují populární hudbu už pěknou řádku let. Za tu dobu si prošli slušným vývojem, po lehce rozjuchaném Speak and Spell, temném období syntezátorů a experimentů s rockem (Songs of Faith and Devotion) se hoši původem z Basildonu rozhodli vrátit k tomu, co jim jde nejvíce, co de facto definovalo syntezátorovou hudbu éry po Kraftwerk, tedy (patrně) k vrcholové desce Violator.
A to se podařilo velmi dobře.
Je sice pravdou, že na desce Delta Machine trochu absentuje přítomnost nějakého skutečně velkého hitu, ale já to jako negativum neberu. Album je kompaktní, ucelené a hlavně - velmi dobré, a to jak po autorské, tak i po zvukové stránce. Gahan a spol. jsou už natolik protřelí a movití, že se mohou z vysoka vykašlat na jakékoliv úlitby veřejnosti a udělat si desku tak, jak se zrovna jim libí. Není to tedy zrovna progresivní zvuk posunující žánr (pokud to vůbec ještě v synthpopu lze) dále, ale zvuk, který rozhodně nesvědčí o tom, že by tito "staříci" nějak vyměkli a těžili z pilířů své dřívější slávy.
Asi nejvíce se mi na albu líbí skladba "The Child Inside" (ale byl to těžký výběr), která dokáže navodit takovou příjemnou, lehce sentimentální atmosféru osmdesátých let...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID