Neomezené tarify?

Hitem zpravodajství posledních dní jsou informace o velmi výhodných tarifech, jež se naše "velká trojka" operátorů rozhodla poskytnout veřejnosti. Tarify jsou oproti předchozím nabídkám bezesporu vstřícným krokem, který by leckomu mohl nějakou tu korunu v kapse ušetřit, jenže... (vždy je tu nějaké jenže), nelze se trochu ubránit dojmu, že se - v určitém slova smyslu - jedná o jakési předsmrtelné škubání.

Ony avizované "neomezené tarify" zase až tak neomezené nejsou, samozřejmě, ve valné většině z nich si můžete za poměrně solidní obnost volat a smskovata komukoliv a jakkoliv často chcete, ale rozhodně není tajemstvím, že budoucnost mobilní komunikace (a to i včetně té velmi blízké) se ponese ve jménu mobilního internetového připojení a z toho vyplývajících služeb. S příchodem "chytrých telefonů" už mnoho lidí nahradilo klasickou komunikaci přes sms pohodlnějším "what´s upem", či nějakou podobnou aplikací, volat "neomezeně" rovněž už nějaký ten pátek lze přes Skype a podobná udělátka, takže - ruku na procesor - ony "neomezené tarify" přicházejí na scénu v momentě, kdy je to zcela logické, protože v opačném případě by bylo oněch několik pověstných minut "po dvanácté".

Osobně bych tedy raději přivítal "neomezené" navýšení limitu FUP (což si ale nejsem jist, zda je to vzhledem k vytížení sítě vůbec kompletně možné), či minimálně poněkud větší objem dat před omezením rychlosti připojení. To by byla skutečná revoluce, ke které se asi žádný operátor netrpící suicidálními tendencemi neodváží.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)