The Walking Dead - 400 Days (2013)


Dlouho očekávané pokračování počítačové hry The Walking Dead (založené na slavných komiksech R. Kirkmana) se objeví na pultech prodejen (respektive na Steamu) poměrně brzy, dychtivé fanoušky ale může zatím uspokojit datadisk (DLC) s tajemným názvem 400 Days.

400 Days je zhruba tím samým, co jeho předchůdce. Scenáristé nám opět ve stejném enginu představí emocionálně silné příběhy s báječně načrtnutými charaktery, což by jim mohl závidět nejeden film. To vše je ale už standard, na který si fanoušci The Walking Dead od Telltale Games jistě zvykli... 400 Days je však v jednom důležitém aspektu poněkud jiný. Celý příběh je tu vyprávěn nelineárně a je rozdělen do 5 minikapitol, v níž vždy ovládáte jinou osobu. Jejich osudy se vzájemně proplétají, aby se pak definitivně spojily v zajímavém finále. Trochu na způsob narativního postupu Pulp Fiction...

400 Days se bezesporu vyplatí pořídit, nicméně je asi i nutno připomenout, že k hraní je potřeba mít (logicky) původní verzi hry. Tvůrci se navíc nechali slyšet, že rozhodnutí učiněná ve 400 Days budou mít vliv i na regulérní pokračování The Walking Dead.

Nezbývá než se dále (a o to více) těšit... :-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID