Nightmares On Wax - Feelin Good (2013)

George Evelyn je už dlouhodobým hudebním přispivatelem do žánru, který lze velmi zběžně vymezit jako "chiil-out". Tento obyvatel Leeds je navíc na hudební scéně aktivní už od roku 1991. To je tedy pěkná řádka let.
A nikterak nám hoch jeden anglická nelení... Feeling Good je jeho už desátým albem.

Osobně jsem toho názoru, že "downtempo, chill-out" zažívalo svůj zlatý věk na přelomu milénia, kdy mnoho zajímavých alb vyšlo na labelu Pork Recordings (dnes neexistujícím), jmenovitě třeba Tetris, Baby Mammoth, apod. Samozřejmě, hudby je dnes doslova přehršel a snad každý si najde to své bez nějakých velkých komplikací (zejména v žánru jako je tento) a možná zde i zahrálo svoji roli ono pověstné "kouzlo poprvé slyšeného", ale faktem zůstává, že na podobně dobrou desku jsem čekal docela dlouho.

George Evelyn posluchače nikterak nešetří, nastoupí s působivou a jemnou "So Here We Are", kterou poté veselá "Be, I Do" s nesmírně chytlavou linkou.... A i zbytek desky se line v podobném duchu. Smutnější věci střídají ty veselejší, odlehčenější, někdy i tak trochu do reggae, a celkově to funguje jako moc dobře připravený koktejl.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID