Original (2009)


Lidé v severských státech prý nemají moc velký smysl pro humor a chovají se údajně jako "studený čumák". Jakkoliv nemám rád nacionální stereotypy, tak trochu pravdy na tom asi bude.
To ale nemusí znamet, že by se v té oblasti nemohly točit komedie.
Točí.
Jen jsou trochu jiné.
Henry (Sverrir Gudnason) je takový loser, kterému se toho moc v životě nedaří. Jistý obrat přichází až s příchodem Jona, který se navzdory prvnímu dojmu ukáže byt jako velmi dobrý kamarád a pohledné Marie (Tuva Novotny), s kterými Henry zažívá roztodivná dobrodružství návštěvou své matky v psychiatrické léčebně počínaje a pašováním stereoidů (či co to bylo) pro hokejový tým v Malmö konče.
Dalo by se říci, že se jedná takřka o standardní komediální zápletku. Jistě, člověk se při sledování filmu několikrát zasměje (ale nebyl jsem si vždy jist, zda se směji na těch správných místech), nicméně v takových 80% se jednalo o momenty, které dříve než smích způsobí šokující údiv. "Krásným" příkladem je třeba scéna s létající andulkou...
Buď jak buď, komedií na letošním Severském filmovém podzimu moc není, takže Original mohu určitě s čistým svědomím doporučit.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID