Akustičtí LUNO

Skupina LUNO patří mezi ty nečetné hudební projekty, na které si vždy zajdu velmi rád. Kariéru jejich zpěvačky (a asi nejvýraznější tváře celého projektu) tak nějak sleduji už od zpívání s Roe-Deer, vydání 2 alb, rozpad Roe-Deer, vznik skupiny Khoiba, vydání 2 alb, rozpad skupiny Khoiba a... vznik projektu LUNO. Ema a veškeré její hudební projekty jsou poměrně svérázné, vyznačující se specifickou hudbou, která je krásně depresivně kouzelná.

Akustický koncert v pražském Paláci Akropolis byl tedy pro mě takřka povinností :).
Leč, s akustickými koncerty to je někdy dosti ožehavé. Jsou skupiny, kterým by asi akustická poloha moc nevyhovovala, naopak existují pochopitelně i takové, kde akustický koncert přímo odhalí (dosud) skrytou krásu některých písniček. U LUNO jsem si, abych byl upřímný, nebyl zcela jist, zda podobná hudební "chemie" bude fungovat. Přece jen, mám je tak trochu zafixované jako skupinu, která velmi dbá na své aranžmá, na různé hudební ruchy, apod. a nebyl jsem si jist, zda to bude správně fungovat.
Jaká to chyba!
Akustické pojetí se LUNO velmi povedlo a k písničkám skutečně sedělo, k čemuž jistě přispěla i (rovněž akustická) předkapela ve složení Kovalová - Vopička, který jsou jinak známi jako "Calm Season". Akustický koncert pochopitelně vyžaduje relativně velký počet interpretů, takže tu a tam zaskočil i nějaký host (Boris Carloff, Tuzex se Sunshine, apod.).

Poslouchat skupinu LUNO "klasicky" a akusticky je velmi zajímavý zážitek. Je to jako vidět krásnou ženu hezky oblečenou i svlečenou, obojí jistě stojí za pohled (v tomto případě poslech).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)