Blood Red Shoes - Blood Red Shoes (2014)

Kytarové duo z Brightonu se s názvem svého čtvrtého alba moc nepáralo. Podobně byl asi vytvářen i zvuk. Nač se pokoušet o bůhvíjaký progres, bůhvíjaký průnik s rozličnými žánry, když nejlépe nám jde stará poctivá kytarovka. Dáme do toho patřičně hutný, jakoby betonový (skutečně), zvuk s lehkou příměsí retra a skvělá deska je na světě.
Ano.
Ač se to nezdá, tak Blood Red Shoes figurují na hudební scéně už celou jednu dekádu a za tu dobu si stihli vydobýt jistě zasloužené renomé, které poslední deska jen potvrzuje. Jedná se o návrat ke kořenům, kterým jistě pomohlo i nahrávání desky v Berlíně, self produkce alba i všech věcí okolo nahrávání. Skupina si prostě album udělala přesně podle svého - a udělala jej zatraceně dobře.
Už úvodní "Welcome Home" připraví půdu na očekávaný nášup, který dle mého názoru vrcholí až takřka v závěru skladnou "Cigaretes in the Dark". Pomalejší a jemnější kousky aby tu člověk hledal silnou lupou, ale vůbec to nevadí. Tohle album jde totiž do uší přímo od srdce...
A pokud by se někomu zdála stopáž čítající cca 37 minut příliš krátká, tak je tu v rámci "deluxe edice" i druhý disk s předešlými skladbami skupiny v jejich živé verzi, taková příjemná upoutávka na blížící se dubnový koncert, na který se těším den ode dne více a více... :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)