Mark Ronson - Uptown Special (2015)

Mark Ronson je borec, který dokáže vzít do ruky zdánlivě nesourodý materiál a zdánlivě nesourodé interprety a utvořit z toho zručností naspeedovaného rabi Löwa paradní hudební kousek.
Jeho kolaborace s mnohými známými tvářemi současné hudby je celkem dost provařená. Nikdy bych nevěřil, že takový soubor dokáže dát dohromady, jenže....jméno "Ronson" asi působí jako docela slušný magnet.
Na své v pořadí již čtvrté studiové desce se Mark obrací velmi vstřícně k funku a obecně ke zvuku sedmdesátých let. Celé album je tak trochu retro (což dnes zase frčí) a působí na poslech velmi dobře. I mně - člověku, který funk normálně skoro vůbec neposlouchá - se to líbilo. Holt Ronson...., kluk jeden šikovnej :).
Jo, deska by mohla být trochu delší, ale nic asi není dokonalé. Velmi mě potěšila přítomnost Kevina Perkera z psychedelických Tame Impala, jehož hlas dal skladbě "Daffodils" ten správný rozměr. Na desce se ovšem mihly i další známé osobnosti, např. Bruno Mars, Stevie Wonder, apod. a o texty se zase postaral romanopisec Marc Chabon (The Final Solution).

Hodně nadupaná deska.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)