The Charlatans - Modern Nature (2015

The Charlatans jsou britskou indie rockovou formací, která je na scéně už nějaký ten pátek (a pod tím si představte aktivní působení od roku 1989!). Za tu dobu vydali kvantum desek, Modern Nature je už dvanáctým řadovým albem (!). Jo, jsou to zkušení hoši.

Přiznám se upřímně bez užití práva útrpného, že jsem o The Charlatans sice věděl, ale k pořádnému poslechu se dostal až v souvislosti s touto deskou, s níž se to má jako se.... sexem se stálou partnerkou (dámy prominou).
Ano, čtete správně.

Album působí velmi dobře, u mnoha songů si příjemně pobrukujete a užíváte si je, ale .... s pozdějším opakováním zjišťujetě, že ač jsou dobré, tak tam prostě ještě něco chybí a ... trochu zevšední...
Nejlépe jsem se cítil hudebně tam, kde ze skladeb čišel takový ten "feeling" sedmdesátých let (tady už veškeré sexuální asociace ale končí! :)), jako třeba u Let The Good Times Be Never Ending.

Slušné, co?
Jenže pouštějte si to vícekrát dokola (sexuální asociace jsou zpět v modu "on").

Ne, nechci The Charlatans nějak dehonestovat. Album Modern Nature se právem řadí mezi to nejlepší, co jsem letos slyšel. Mimochodem, loni skupina ztratila svého bubeníka Jona Brookse (zemřel...) - a poté natočila toto skvělé album. Před několika lety ji zase během natáčení desky Tellin´Stories zemřel klávesák a... bylo z toho skvělé album.
Hmm.

Velkým plusem pro mě byla i přítomnost Morrise z New Order (The Charlatans není zcela neznámá adresa) a to, že třeba na The Guardian píší, že se jedná patrně o nejlepší album celé kariéry těchto "Šarlatánů" také zní jako docela slušná pozvánka k poslechu (pokud tak už neúčinkoval můj skromný text a youtube ukázka).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID