Votoč vohoz (vinted), aneb co mi dal (a nevzal)!

Ke službě "votoč vohoz" jsem se dostal asi před 2 lety. Jednoho dne se totiž protlačila do vysílání (tuším) pořadu online na ČT (který se snažím navzdory své zapomnětlivosti a nevlastnění TV přijímače sledovat) a hned mě upoutala. Má totiž 2 zcela vynikající aspekty. Vzhůru na ně!

1) Je to ekonomicky výhodné: co si budeme říkat, peníze jsou až na prvním místě a přiznám se, že zrovna nepracuji na pozici, kde bych ta desetinná místa na výplatní pásce nezvládl spočítat. Jistě, obvykle se jedná o věci "sekáčovitého typu", ale to a priori nemusí znamenat, že by to bylo potrhaného, ošklivého, nešetrně praného, apod. Naopak, někdy v tom spatřuji zábavnou část jakéhosi "lovu na oblečení", který jistě velmi dobře znají leckteré ženy, a v rámci genderové korektnosti postihuje tu a tam i nás může…

2) Je to ekologické: tedy aspoň podle mého názoru. Obrovské kvantum oblečení, které pravidelně končí vyhozené, popř. díky padělání značek záměrně destruované, jen napomáhá celkové exploataci naší matičky Země. Koupí něčeho ze sekáče (popř. z internetového sekáče) tak svým způsobem trochu podpoříte udržitelný rozvoj. Aneb jak říká sdružení Tereza - Redukuj/Renovuj/Recykluj (a já bych k tomu dodal "R" čtvrté - raduj se :-D).

Jasně, "votoč vohoz" se dnes jmenuje "vinted", ale na tom celkem putna záleží (zakladatelé v ČR se nechali inspirovat litevskou výměnnou burzou, to jen tak na okraj). Uživatelské prostředí má stránka super a logicky nechybí ani slušná aplikace do Vašeho androiďáka. Ergo kladívko, vinted vám může dát zajímavé a celkem laciné oblečení a krom peněz vezme asi jen trochu toho času (vím, "time is money"...), nicméně někdy je to i časově úspornější než bezcílné bloudění po protivných nákupních centrech s příšernou muzikou a chvátajícím davem..., tedy aspoň pro mě.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID