Long Arm - Kellion. The Stories Of a Young Boy (2015)

Pokud jste klikli na odkaz youtube výše, tak už vám tu Long Arm (aka vlastním jménem Georgii Kotunov) hraje při čtení tohoto textu, což je ideální kombinace. Kdo tak neučinil, může nyní... (klik).
Prima.
Georgii je už na scéně svého žánru celkem etablovaný interpret. Začínal u DIY a přes studium jazzu se dostal k současné podobě nu-jazzu a downtempa. Jeho hudba mi vždy přišla celkem pestrá a zábavná, takže toto album jsem očekával celkem netrpělivě.

A čekání se vyplatilo. Možná se dokonce jedná o nejlepší album tohoto chlapce z ruského Petrohradu. Motivem, který se rozprostírá po celé desce o délce necelých 36 minut, je svět malého chlapce, který je obklopen věcmi, událostmi, kterým sám moc nerozumí, ale jsou pro něj velmi fascinující a pozoruhodné. Vůbec poznávání světa kolem sebe - v tomto případě skrze zvuky - je podstatné téma této desky. Desky, která nabídne zvukový výlet do krajin, jež sice nemůžeme "ochutnat" zrakem, ale které o to více stimulují náš sluch.

Desku má IMHO určitě smysl poslouchat, už třeba jen kvůli závěrečné skladbě Foresthead. To je učiněný balzám na duši a moc fajn průvodce směrem k říši snů....

"I was trying to live his life with him together and feel what he felt. I tried to understand and recollect what it feels like as a little boy walking around in this big world. I attempted to see the world through his eyes, to experience his fears and happiness and in doing that, just helping him to be a kid." - Long Arm

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)