Prezidentovy trenýrky

Nad Hradem (ano, tím s velkým "H") zavlála nová prezidentská vlajka, a to v podobě obřích rudých spoďár. Zadek pana prezidenta sice asi objemem patří mezi ty výraznější (vztáhnuto na ČR), ale asi nikdo si nemyslel, že by si tu samotný Miloš Z. nechal pověšené své spodní prádlo.
Na podobné věci by bezesporu zaúkoloval hradního šaška Ovčáčka...

Členové skupiny Ztohoven jsou české veřejnosti celkem známi. Na svém kontě mají už několik "diverzních" akcí, jako byl například slavný výbuch atomové bomby (pochopitelně jen nasimulovaný do živého vysílání TV). Jejich současný průnik na střechu Hradu v převlečení za kominíky (mimochodem převleky to byly IMHO dost mizerné) pochopitelně zcela v pořádku není a v případě nějakého procesu je patrně na místě udělit pokutu za přestupek (nejsem právník). Nějaký trest by však měl také postihnout velitele ostrahy Hradu, protože bezpečnost hlavy státu a jeho suity je patrně na dost mizerné úrovni. Zeman má jediné štěstí v tom, že šílence z ISIL moc nezajímá (a nebýt brněnské zbrojovky, tak by většina členů měla asi problém tu ČR na mapě vůbec najít).

Stranou by ale neměla zůstat ani motivace Ztohoven, tedy symbolicky dát najevo svoji nespokojenost s aktivitami prezidenta Miloše Zemana. Na adresu páně Zemana se za dobu jeho působení snesla už celá řada kritických výtek, takže znovu je opakovat by asi bylo jen nošením piva do pivovaru. Prezidentovo působení je podle mě jedním velkým průšvihem (a respektuji, pokud s tím někdo nesouhlasí a v Miloši Z. vidí dobře fungujícího politika v reprezentativní funkci, i když o lidech, kterým něco takového imponuje si zase mohu pomyslet své...).

Trenýrky jsou tak jakýmsi "vysvědčením", které kulturní lehce "androšová" veřejnost (Zemanem a spol. nazývaná jako "fašizující pražská kavárna") prezidentovi vystavila. Vysvědčení to není zrovna lichotivé, ale jasně cíleně tak, že každý snad pochopí.
Zemana osobně neznám, ale troufám si tvrdit, že se jedná o člověka tzv. "starého světa", kdy být tak trochu rasistou a sexistou bylo naprosto v pohodě, člověka, který moc nechápe ten povyk "flákačů z neziskovek" okolo transparentnosti, apod. Je to v pravém slova smyslu politický dinosaurus (aspoň něčím VéVéčka obohatila náš slovník). Zeman je rovněž člověkem, který vědomí své vlastní inteligence (respektive toho, co z ní zbylo) projektuje do nabubřelého ega, čímž znemožňuje kompromisní řešení a prakticky kazí jakýkoli pokus o vzorné plnění reprezentativní funkce (a o čem jiném koneckonců prezident v ČR také je, že?).
Na ono "ztohovnovské vysvědčení" pak ústy svého hradního šaška (omlouvám se za ten emocionální výraz, ale slovo "mluvčí" mi prostě v případě této osoby jaksi nejde přes klávesnici) jen zatrpkle odpoví cosi o tom, že "pražská kavárna se fašizuje".

Kdepak, pane prezidente. Fašismus je sice dost široká politická nálepka, ale už ze samé podstaty tohoto směru mi do ni Ztohoven vůbec nepasují. Jak si jen proboha "mluvčí" prezidenta ČR může dovolit takové faux pas? Neustálým trapným označováním někoho jako "Hitler", nějaké události jako "noci dlouhých nožů" jen myšlenkově význam daných událostí vyprázdňujeme.

A vůbec, viděl jsem kdesi článek, který píše o tom, že Zeman a Ovčáček spolu po večerech na střeše Hradu divoce souloží. Nevím přesně, kde jsem to četl, ale určitě vím, že to bylo v Parlamentních listech, někde vlevo dole. Tomu, kdo jej najde dám milion korun jako odměnu.
:-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)