Tata Bojs - A/B (2015)


Kluci z Hanspaulky vydali devátou řadovou desku. Marná sláva, už jsou z nich matadoři naší (trochu alternativní) hudební scény.

Deska obsahuje vše, nač jsme u dua Mardoša Bublajz zvyklí. Chytlavé melodie, zajímavé slovní hříčky, nápadité texty, trocha depky a trocha rozverného školáckého jančení. Tento konglomerát různosti si však hezky sedá a když k tomu kluci přidají příjemně zvukově učesanou pokličku, tak je na dobré album doslova zaděláno.

Slovní hříčky mi tu přišly ještě o chloupeček lepší než na předchozích albech (zamkněte východ na dva západy, sní s ní, apod.). Skladba "Nadčasová" si hezky hraje s českými výrazy anglických slov "past" a "present", "Gastronaut" ma zaděláno na pořádný hit letních festivalů (a možná se protalčí i do některých rozhlasových stanic), "S ní" a "Antikvariát" jsou ve své tesknosti vlastně neskutečně krásné a zapomenout bych neměl také na "Národní", která chorálem diváků z jednoho letního festivalu desku uzavírá. Jediná skladba, která mi moc nesedla je Rubik a Kubrick.

Tata Bojs natočili moc fajn desku. Potěší i přítomnost různých "externistů", sborem počínaje a Markem Ebenem konče. Na první poslech to sice nebylo zrovna srdcervoucí, ale s trochou trpělivosti jsem si toto album nakonec zamiloval.
A už se těším na to, až "mámakluky" zase uvidím někdy živě.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)