Paní poslankyně Nytrová

Společenským děním v ČR před několika dny otřásl případ paní poslankyně Nytrové (ČSSD), které se ve vzácném pnutí mysli odhodlala vyrazit do spravedlivého boje.
Výsledkem je totální zesměšnění paní poslankyně i střet dvou zcela cizích světů.

Je trochu až s podivem, že o paní Ing. Nytrová slyší širší veřejnost až teď. Politice se totiž věnuje od r. 1997 a i když se po většinu let angažovala "pouze" v komunální politice, tak zase o nějakou vysloveně malou rybu nejde (bývalá členka představenstva Frýdecká skládka, a. s., zastupitelka Frýdku - Místku).
Buď jak buď paní inženýrka by se v současnosti musela asi opravdu hodně snažit, aby její jméno nebylo spojováno prakticky jen s homosexuály.

Já třeba dokážu pochopit, že někomu se nelíbí možnost, kdy homosexuálové mohou adoptovat děti. Je to jistě ožehavá otázka, o které se dá slušně diskutovat a pokoušet se přinášet relevantní argumenty. Takovým předpokladem k relevantní diskusi je ale i jistá základní gramotnost ve spletitém světě zdrojů a informací, kterými jsme dnes bohužel někdy dost přehlceni. Toto ale bohužel paní Nytrová postrádá. Spoléhá se na pochybné zdroje z jakýchsi alternativních serverů (jejichž alternativa je založena na velké fabulaci i neskrývané propagandě), ohání se svým srdcem a emocemi, čímž se tak trochu blíží romantismu 19. století se vším tím "voláním přirozenosti v nás", což je IMHO cesta do pekel.

Jasně, někdo může namítnout, že neměla čas věnovat se různým pramenům a zdrojům. Pak by ale bylo na místě sklopit uši a přiznat svoji chabou informační vybavenost, nebo se prostě a jednoduše k dané problematice vůbec nevyjadřovat.
Dokážu také pochopit, že svět paní poslankyně asi homosexuálové nějak "ohrožují", neboť narušují její stereotypní představy a jsou trochu v rozporu se selským rozumem. Někdo (nejlépe kdosi z placených poradců) by ji měl ale říci, že selský rozum obvykle nebývá nic jiného, než sumou předsudků a pověr našich dědů.

Občas si říkám, zejména když mi do poštovní internetové schránky, zavítá nějaký ten mail (nejčastěji s přílohou ve wordu), kde se píše cosi jako "ŠOKUJÍCÍ - ODHALENÁ PRAVDA o HOMOSEXUÁLNÍ LOBBY". Homosexuály klidně nahraďte uprchlíky, CIA, prostě čímkoli..., že je to pěkně blbý a že něčemu podobnému může věřit jen malé procento lidí je asi jasné (aspoň doufám). I pak mi občas přijde líto, že někdo dokáže být takový prevít a šíří podobné svinstvo internetem (ať už z dobré vůle, nebo s vědomím podvodu). V té široké mase lidí debatujících po hospodách určitě bude nejeden rozumbrada, který takto čerpá své informace o "chemtrails", apod.
I tak mi ale přijde dost smutné, že k něčemu podobnému se sníží rovněž členka PSPČR. Člověk, který má prostor a prostředky na to získat relevantní zdroje informací (což většina "obyčejných" lidí fakt nemá).


Ne, takto by opravdu politik v roce 2016 v demokratické zemi neměl vypadat.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)