Dědkův vstup do politiky

Volby se nezadržitelně blíží. Že v nich letos půjde skutečně o hodně a že je bude nadmíru pikantní sledovat, dávají tušit události posledních dní, ve středu zájmu je pochopitelně Babiš s Čapím hnízdem, nicméně o pozornost se hlásí rovněž Dalibor Dědek, který se začal kamarádit s politickým subjektem jménem Starostové, ti tak po krachu jejich aliance s lidovci znovu nabírají dech.

Člověk by si řekl, proč takový člověk jako je D. Dědek potřebuje jít do politiky. Jasně, kdo chce, tak může věřit jeho tvrzením o tom, kterak v české politice postrádá slušnost a hledá ty správné "pracovité lidi, kteří zvládnou žít bez dotací". V tom se ale trochu ztrácím, není to totiž zrovna dávno, kdy se pan Dědek vyznával ze své lásky k A. Babišovi, kterého neváhal označit jako hrdinu. Jen těžko by však šlo najít exemplárnější ukázku osoby, která svůj byznys postavila na velkých dotacích (které samozřejmě byly určeny trochu jinému typu podniků, že...). Nevím, třeba od té doby Dědek své názory jaksepatří překopal (v politické terminologii v podstatě jen rozšířil svůj koaliční potenciál), ale moc důvěryhodně to nepůsobí. Název stránky (hledameslusny.cz), kde se Dědek zavazuje "dělat politiku bez intrik a hašteření" a hledá nové talenty, pak působí vyloženě naivně. Přímo pitomě se pak tváří bod č. 4 z Dědkových priorit, kde plánuje zvýhodňovat rodiny podle dosaženého vzdělání dětí, fakt úžasná myšlenka...

V podstatě se podle mého názoru jedná jen o dalšího boháče, který se rozhodl proniknout z byznysu i do politiky (není jich málo, Babiš, Dospiva, Valenta,...) a využívá toho, že lidé tu slyší na to, když nějaký kandidát za sebou má to, čemu se říká "poctivá práce". Pak se stačí náležitě zaklínat slovy jako "změna, pracovitost, poctivost, apod." a do výsledné podoby lahodného koktejlu trochu přimíchat i oblíbené, leč lehce vyčpělé, migranty. Dobrý výsledek je zaručený.

Troufnu si tak tipnout, že Dědek si jen dobře prokalkuloval, že pravděpodobný vítěz budoucích voleb A. Babiš (kterému by snad u nás neuškodilo ani to, kdyby se provalilo, že je to reinkarnovaný Hitler) nebude vítězem absolutním a k vládnutí bude potřebovat nějaké spojence - zde se právě nabízí obrovský koaliční prostor pro menší strany, které jen s obtížemi přelezou klauzuli 5%. Starostům by se to mohlo podařit, Dědek určitě některé voliče přitáhne. Projekt politické divize Agrofertu jménem ANO se osvědčil, tak proč si to nezkusit pod "dědkovsku", že? :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

CID