Blood Red Shoes - Get Tragic (2019)


To, že deska Get Tragic vlastně vůbec spatřila světlo světa, je takový menší zázrak. S kapelou jako takovou to už chvíli vypadalo dost bledě, duo spolu přestalo komunikovat a zdálo se, že po letech a mnoha úspěšných deskách hrozí rozpad. Ten se nakonec podařilo zažehnat, atmosféra mezi Laurem a Stevenem se pročistila. Nabyté zkušenosti tak mohli využít v novém albu, které nese dost příznačný název - "Get Tragic". Jo, vývoj byl opravdu dost tragický...

Nové album zní trochu jinak než předchozí desky. Ke slovu se tu dostává elektronika a i když se stále jedná v základu o kytarové album, tak její vliv je tu znát na první poslech. Kapela se ale i tak drží chytlavých, v zásadě prakticky popových, melodií, ale tady mi chvilku trvalo, než jsem jim přišel na chuť. Je to asi nejvíc "jiné" album, které Blood Red Shoes vydali, což vynikne zejména ve chvíli, kdy si po jeho poslechu pustíte jejich debut.

"Staré časy" trochu připomene song "Bangsar", velmi silným a nenápadným překvapením pak závěrečná "Elijah". Jako jasná hitovka na první poslech pak fungují dvě úvodní skladby "Eye to Eye" a "Mexican dress".

Za mě mohu s novým počinem Blood Red Shoes vyjádřit velkou spokojenost a už teď se těším na listopad, kdy by měli opět navštívit i naši matičku Prahu :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)