Goat Girl - On All Fours (2021)

 On All Fours je druhou deskou této londýnské post-punkové skupiny. Nutno dodat, že deskou pozornost určitě zasluhující.


Pokud vás zaujme podivný název kapely (plus fakt, že se prakticky jedná o samé ženy), tak za tím nemusíte hledat nic hanlivého. Jméno vzniklo podle - dnes už zesnulého - komika W. M. Hickse a jeho postavy "Goat Boy".

Jedná se také o skupinu, kde se vyplatí poslouchat pozorně texty. Už v úvodní skladbě "Pest" (škůdce) se hovoří o tom, že by bylo docela fajn přestat hledat obětního beránka pro příčinu rozličných nezdarů a nebylo by zároveň od věci občas se podívat i do svého svědomí, protože "you are one of those pests" (vztáhnuto na klimatickou změnu - které se věnuje i skladba "The Crack", světovou chudobu, apod.). Neméně zajímavá je i skladba "Anxiety Feels", kde se dozvídáme o potýkání se s duševním zdravím v podobě panických atak u jedné z členek skupiny (Ellie Rose Davies) v podobě fantastického vokálu zasazeného do podmanivé melodie.

Oproti hudebnímu debutu skupiny tu je asi i více elektronických zvuků, ve výsledku ale nepůsobí rušivě, naopak do celkového konceptu desky velmi dobře zapadají. Čistě zvukově jsem občas měl dojem, že poslouchám Warpaint, nebo třeba Howling Bells.

I když hudba Goat Girl působí někdy docela hravě a místy i trochu vesele, tak témata, která zpracovávají jsou spíše temnějšího charakteru. Není se co divit, svět, v němž nyní žijeme, není úplně nejveselejším místem, což platí i v soukromém životě pro E. R. Davies, která si nedávno prošla rakovinovým onemocněním.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Meoskop

Virtuální pomníky

Hádej, kdo je vrah (2022)